معرفی رشته پزشکی❤️ [صفر تا 100] + [واقعیت ها و درآمد] ویژه کنکور 1404

شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۵
مطالعه 7 دقیقه
عارف علی نژاد
عارف علی نژاد
واقعیت های رشته پزشکی,معرفی رشته پزشکی از زبان دانشجویان,پردرآمدترین رشته های پزشکی

واقعیت های رشته پزشکی چیا هستند؟ درآمد رشته پزشکی چقدره؟ در انتخاب رشته کنکور 1404 آیا رشته پزشکی رو بزنم یا نه؟ من (یعنی نویسنده این مقاله) خودم دانشجوی پزشکی تهران هستم و قراره تمام تجربیاتم رو بهت بگم. در این مقاله قراره صفر تا 100 معرفی رشته پزشکی از زبان دانشجویان رو با هم یاد بگیریم. پس تا آخر این مقاله با من همراه باش!

نکاتی که قراره در این مقاله با هم یاد بگیریم:

  1. رشته پزشکی
  2. زمان تحصیل
  3. درآمد

رشته پزشکی

دکتر شدن آرزوی بچگی خیلی از ما از جمله خود من بوده. بچه که بودیم هر کی ازمون می پرسید می خوای چیکاره بشی می گفتیم می خوام دکتر بشم. دکتر بازی کردن با دوستان بچگی رو هم که دیگه نگم برات. با این همه خیلی از مردم با واقعیت های رشته پزشکی آشنا نیستن!

اولین مرحله از رشته پزشکی همون دکتر عمومی خودمونه. این بخش خودش چهار مرحله مجزا داخل خودش داره:

  1. علوم پایه
  2. فیزیوپاتولوژی
  3. کارآموزی بالینی یا همون استاژری
  4. کارورزی بالینی یا همون اینترنی

نمی خوام زیاد وارد جزییات بشم فقط به صورت خلاصه ولی مفید بهت می خوام بگم قراره داخل هر مرحله با چی رو به رو بشی تا انتخاب رشته کنکور 1404 بهتری داشته باشی.

علوم پایه

بعد از اینکه جواب انتخاب رشته ات اومد و در رشته پزشکی قبول شدی مستقیم وارد مرحله علوم پایه میشی. این مرحله چهار یا پنج ترم یا معادل دو سال و نیم طول می کشه. طبق تجربه شخصی خودم به جرئت می تونم بهت بگم سخت ترین مرحله پزشکی عمومی همین علوم پایه است! حالا چرا؟ چون تازه وارد دانشگاه شدی و هیچی بلد نیستی. نه آداب دانشگاه رو بلدی، نه منابع رو بلدی، نه روش مطالعه رو بلدی و ... . از طرفی استاد های علوم پایه هم معمولا خیلی سخت می گیرن تا دانشجو ها برای مراحل بالاتر آماده بشن. در آخر این مرحله هم یه آزمون کشوری مثل کنکور ازت می گیرن و باید داخلش نمره قبولی رو بگیری تا بتونی بری مرحله بعد. البته فرقش با کنکور اینه که نمره منفی نداره و قبولیش هم بر اساس رتبه نیست، بر اساس کسب حداقل نمره قبولیه. خلاصه کارت خیلی سخته! یه چیز باحال هم راجب منابع علوم پایه بهت بگم. همونطور که ما برای کنکور کتابایی مثل خیلی سبز و ... داریم برای دوره علوم پایه هم کتاب هایی مثل سیب سبز علوم پایه و ... داریم. حالا وارد رشته پزشکی بشی خودت می بینی.

فیزیوپاتولوژی

بعد از اینکه آزمون علوم پایه رو دادی وارد مرحله فیزیوپات میشی. این مرحله نسبت به علوم پایه طبق تجربه شخصی من یه مقدار آسون تره. چرا؟ چون هم روش مطالعه دستت اومده و هم می دونی از چه منابعی باید استفاده کنی. مرحله فیزیوپات دو ترم یا معادل یک سال طول می کشه. از لحاظ عملکردی یجورایی مشابه علوم پایه است. به جرئت می تونم بگم بهترین منبع برای دوره فیزیوپات و کارآموزی بالینی ژلوفن پره انترنی است. خیلی منبع روان و مفیدیه. قیمت ژلوفن 1404 هم با توجه کیفیتش واقعا مناسبه.

کارآموزی بالینی

از مرحله استاژری دیگه وارد محیط بیمارستان میشی. در این مرحله هم درس های تئوری داری و هم درس های عملی در داخل بیمارستان. بعضی موقع ها هم باید داخل بیمارستان شیفت وایسی. از لحاظ میزان سختی چون در محیط بیمارستان باید رفت و آمد کنی نسبت به مراحل قبلی ممکنه یکم سخت تر باشه. مرحله کارآموزی بالینی چهار یا پنج ترم یا معادل دو سال طول می کشه. در این مرحله باید فقط مریض ها رو نگاه کنی و ازشون شرح حال بگیری تا بیماری هاشون رو یاد بگیری. در آخر این مرحله هم باید یه آزمون بدی به اسم آزمون پره انترنی. این آزمون نسبت به آزمون علوم پایه خیلی سخت تره.

کارورزی بالینی

خب خب! رسیدیم به آخرین مرحله رشته پزشکی عمومی یعنی اینترنی. در این مرحله کلا داخل بیمارستانی و دیگه درس تئوری مثل قبل نداری. کارورزی بالینی حدود دو سال طول می کشه. در این مرحله باید روش درمان بیماری هایی که در دوره استاژری یاد گرفتی رو یاد بگیری. اینجا دیگه باید نسخه هم بنویسی. عملا یجورایی پزشک محسوب میشی چون به صورت مستقیم با بیمارا در ارتباطی و مسئولیت داری. آخر این دوره هم ازت یه آزمون میگیرن و اگر قبول بشی عملا دیگه یک دکتر عمومی محسوب میشی. آخر سر هم بهت شماره نظام پزشکی میدن. یعنی همون شماره ای که داخل مهر دکتر ها هست و همیشه دیدی.

طرح

آقا این طرح پزشکی که هی همه میگن چیه دقیقا؟ ببین طرح یعنی بعد از اتمام دوره اینترنی باید بری به مدت دو سال در مناطق محروم خدمت کنی. یجورایی معادل سربازیه. یه سری شرایط هم برای معافیت از طرح پزشکی وجود داره.

زمان تحصیل

یکی از دغدغه های مهم دانش آموزا اینه که آقا رشته پزشکی چقدر طول می کشه تا مدرکشو بگیریم؟ ببین برای دوره عمومی حداقل هفت و نیم تا هشت سال طول می کشه. بعدشم دو سال باید بری طرح. تازه اینجا می تونی وارد بازار کار بشی. حالا ممکنه بخوای تخصص بگیری که اینم حداقل چهار سال طول می کشه. بعدشم باید بری طرح تخصص پزشکی رو بگذرونی. بعدش اگر خواستی می تونی برای فوق تخصص هم بخونی. البته یه سری حرکتا میشه زد که به کمترین زمان تحصیل پزشکی برسی ولی خب حالت نرمال رو بهت گفتم.

البته می تونی بعد از اینکه مدرک عمومی رو گرفتی وارد کار زیبایی هم بشی. ولی خب در بهترین حالت حداقل باید نه و نیم تا ده سال رو برای رشته پزشکی در نظر بگیری.

درآمد

ببین درآمد یک پزشک در ایران خیلی متغیره و به کلی عامل مختلف بستگی داره. طبق آماری که منتشر شده میانگین درآمد پزشک عمومی حدود 18 میلیونه ولی تا 50 میلیون تومن هم می تونه باشه. البته پزشکای عمومی می تونن وارد کار های زیبایی هم بشن که اینجا دیگه سقف نداره درآمدش و تمامش به تلاش شخص بستگی داره.

سوالی داری؟

در این مقاله با هم صفر تا 100 معرفی رشته پزشکی رو با هم یاد گرفتیم. هر سوال، مشکل یا نظری داشتی حتما کامنت کن. خودم همه کامنت ها رو می خونم و شخصا جواب میدم.

نظرت چیه؟ ارسال نظر

عارف علی نژاد
عارف علی نژاد
دانشجوی پزشکی تهران، رتبه 499 کنکور سراسری 1399 سخت ترین کنکور قرن
داغ ترین مطالب روز

نظرات
کامنت
0 دیدگاه ثبت شده، نظر تو چیه؟
برای درج نظر وارد شو یا ثبت نام کن
هنوز چیزی ثبت نشده!
منتظر مشارکت شما هستیم
1399 - 1404 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کنکورباز تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.